La comunitat està buscant la creació d’un equip de mitjans que ajudi amb la informació i publicació relacionada amb WordPress.
Recorda que pots escoltar aquest programa des de Pocket Casts, Spotify, i Apple Podcasts o subscriure’t al feed directament.
Transcripció del programa
Hola, soc en Josep Morán i estàs escoltant WordPress Pòdcast, al resum de notícies de la Comunitat WordPress.
En aquest programa trobaràs la informació del 18 al 24 de març del 2024.
Crear un Equip de Mitjans de WordPress és el que s’ha plantejat per millorar la presència de WordPress i donar cobertura mediàtica a la comunitat.
Aquest equip se centraria a ampliar la visibilitat i la narrativa de WordPress a través de diverses iniciatives de comunicació i relacions públiques. Amb un enfocament en la diversitat i la inclusió, el projecte buscaria construir una comunitat de comunicadors per promoure una imatge més completa i precisa de WordPress en els mitjans de comunicació.
Entre els objectius s’inclou la promoció de casos d’èxit, la col·laboració amb organitzacions externes i el suport a la diversitat de veus i perspectives en la cobertura mediàtica relacionada amb WordPress.
S’ha animat als interessats a unir-se a l’equip i contribuir, tot i que ha generat molta discussió per la possibilitat d’ús d’embargaments d’informació, amb la possible necessitat de signar NDA.
Han sorgit alguns dubtes, com ara què es considera un bon periodisme, o si un lloc amb anuncis podria qualificar per formar part d’aquest grup de llocs. Un altre dels aspectes és el bloqueig d’accés per part d’Automattic a alguns dels llocs on hi ha informació, com podrien ser les xarxes socials. L’abast a tots els llocs Rosetta, que inclouen la informació de desenes d’idiomes en què es troba WordPress, també és un bloquejador.
Algunes persones de la comunitat pensen que no és necessària la creació d’un equip així, ja que la mateixa comunitat és capaç d’autogestionar la informació amb llocs ja tradicionals en processar-la (com podria ser aquest mateix pòdcast), les diferents agències o empreses darrere dels productes, i fins i tot proveïdors d’allotjament.
Com ja ha passat en altres ocasions, aquesta proposta no és tant una proposta com una realitat que s’ha de treballar i adaptar perquè és gairebé segur que sortirà a la llum ben aviat, generant les dubtes clàssiques de tot projecte que ve d’Automattic, sobre el control de la informació, l’accés a les persones dels diferents equips, per què un mitjà tindrà més accés que altres… preguntes que en una comunitat de codi obert són més que respectables i que poden generar que els mitjans amb una disponibilitat de recursos més alta o accés a patrocinis tinguin més poder i puguin dirigir la informació sobre els qui no tenen recursos.
Sense cap mena de dubte és un primer pas en una secció que molt pocs projectes de codi obert tenen, un equip de premsa, i que està més enfocat a vendre WordPress a empreses grans que no pas a explicar el que pot fer el producte en si mateix.
L’equip de Core ha anunciat que el sistema de compatibilitat de posar els tipus de lletra a la carpeta “pujades” en comptes de la carpeta “tipus de lletra” no arribarà a WordPress 6.5, amb les complicacions que això pot comportar, sobretot, en determinats proveïdors d’allotjament.
La decisió s’ha comunicat en una entrada específica en la qual es donen opcions i solucions alternatives en cas que el sistema doni problemes.
S’actualitzarà la documentació, es podria convertir l’extensió Fonts to Uploads en un canonical-plugin gestionat per la comunitat i es comunicarà als equips de suport dels fòrums les possibles problemàtiques que puguin sorgir.
Al Blog de Desenvolupadors s’han publicat dues entrades relacionades amb elements visuals.
La primera d’elles fa referència a com desenvolupar patrons a l’hora de crear temes i contingut, explicant l’estructura, estils, contingut i donant molts exemples.
La segona entrada explica les actualitzacions de WordPress 6.5 sobre les ombres, que estaran disponibles en botons, imatges i columnes, tant des del panell d’edició com des del theme.json per a la seva gestió global.
L’equip de Hosting ha estat en el Cloudfest Hackathon i ha avançat amb una gran actualització de l’eina de tests unitaris de PHP, convertint-la en multi-PHP, multientorn i amb suport a tots els commits.
Amb aquest canvi, els proveïdors d’allotjament podran fer proves múltiples en cada execució i ajudaran els desenvolupadors de WordPress amb més informació del seu funcionament i, sobretot, compatibilitat.
L’equip de Polyglots ha llançat una crida per recuperar l’idioma coreà en les traduccions de WordPress, buscant nous contribuents i responsables de la configuració, amb un objectiu a mitjà-llarg termini de suport, manteniment del glossari, de les guies d’estil i iniciació i la revisió de totes les traduccions pendents.
L’equip de Comunitat, que encara continuava utilitzant Trello per als seus projectes, s’ha trobat en la situació del canvi de tarifes i límits que redueix el pla gratuït a només 10 usuaris.
El nou plantejament seria passar-ho tot a GitHub, com ja han fet molts dels altres equips, i utilitzar el sistema d’Issues i Projects per a la gestió de tasques, a més, aquesta acció deixa les tasques molt més accessibles, públiques i centralitzades.
L’equip de WordCamp Àsia ha publicat les preguntes i respostes que es van fer a la sessió amb Matt Mullenweg, en una entrada que recull el vídeo complet i les respostes que no es van poder resoldre a temps.
I, per acabar, aquest pòdcast es distribueix amb llicència Creative Commons com una versió derivada de WordPress Pòdcast en espanyol.
Tens tots els enllaços per ampliar la informació, a WordPress Pòdcast .cat o seguir el contingut, també, en espanyol, anglès i francès.
Una abraçada, i fins al pròxim programa.
Deixa un comentari