54. Primer gran pas pel Data Liberation

·

Finalment, el projecte Data Liberation es durà a terme sobre WordPress Playground i ja té la seva estructura base perquè qualsevol pugui començar a desenvolupar sobre l’eina.

Recorda que pots escoltar aquest programa des de Pocket Casts, Spotify, i Apple Podcasts o subscriure’t al feed directament.

Transcripció del programa

Hola, soc en Josep Morán i estàs escoltant WordPress Pòdcast, al resum de notícies de la Comunitat WordPress.

En aquest programa trobaràs la informació del 28 d’octubre fins al 3 de novembre del 2024.

Ja podem parlar de dies i no de setmanes per al llançament de WordPress 6.7. I és que amb el llançament de WordPress 6.7 RC2, amb una trentena de canvis, i molt a prop de la versió candidata número 3, arriba el moment de la darrera versió major del 2024.

Cal recordar als creadors d’extensions i temes que actualitzin la informació de compatibilitat per assegurar-se que és compatible amb aquesta nova versió.

Al Blog de Desenvolupadors s’ha publicat una entrada sobre una de les novetats de WordPress 6.7: s’introdueix la capacitat de vincular atributs de blocs a camps personalitzats directament des de l’editor, els Block Bindings.

Aquesta funcionalitat permet que els desenvolupadors treballin amb una API pública per manipular dades enllaçades a blocs, i això permet que els usuaris puguin veure i editar dades de fonts personalitzades en l’editor.

La guia descriu com configurar una extensió que aprofiti aquestes noves eines, registrant fonts de dades personalitzades per als blocs, i explica com aquestes dades s’integren en l’editor per oferir una experiència més dinàmica i personalitzada.

L’entrada també detalla els passos tècnics necessaris per crear una extensió que gestioni aquestes fonts de dades, incloent-hi la configuració de l’entorn de desenvolupament i l’extensió de Webpack per gestionar el fitxer JavaScript personalitzat de l’editor.

 A més, ofereix exemples de com registrar i vincular dades específiques (com el títol d’una publicació o el resum) a blocs en l’editor de WordPress.

En resum, aquesta actualització permet als desenvolupadors personalitzar més a fons l’experiència d’edició, fent que les dades de blocs i camps personalitzats siguin més accessibles i fàcils de manipular dins de l’editor.

L’equip de Playground inicia el projecte Data Liberation a l’entorn WordPress Playground, amb l’objectiu de crear eines de migració de dades específiques per a WordPress.

Actualment, no existeixen solucions gratuïtes i fiables per a tasques com l’exportació i importació de llocs, transferències massives entre WordPress o sincronització entre llocs.

Tot i que existeixen eines de pagament i limitades com l’exportació WXR, aquestes no són suficients per realitzar migracions completes i complexes que incloguin arxius multimèdia, extensions i taules personalitzades.

 Aquest projecte pretén resoldre aquestes limitacions proporcionant eines de migració robustes i de codi obert.

La proposta destaca que l’entorn Playground és ideal per desenvolupar aquestes eines, ja que permet una retroalimentació ràpida dels usuaris, proves de qualitat gratuïtes i espai per experimentar amb APIs sense els requisits de compatibilitat enrere que exigeix WordPress Core.

A més, se subratlla la importància de comptar amb un entorn flexible per provar extensions de PHP i simular diferents escenaris, des de maquinari lent fins a sincronització en dispositius mòbils.

Aquest projecte busca millorar l’experiència de l’usuari en la migració i transferència de dades dins de WordPress d’una manera més efectiva i accessible.

L’equip de Disseny segueix proposant canvis, i un d’ells seria l’opció de “Mostrar la Plantilla” al menú de previsualització, podent veure com queda completament el contingut públic des de l’editor.

També hi ha propostes com que la pantalla d’estils sigui dedicada, així com la possibilitat de deixar comentaris, a tall de notes, en un bloc a l’editor.

La pàgina dels equips de WordPress, coneguda com a “Make”, començarà el seu canvi de disseny i integració amb la resta del lloc wordpress.org.

I, per acabar, aquest pòdcast es distribueix amb llicència Creative Commons com una versió derivada del WordPress Pódcast en espanyol; tens tots els enllaços per ampliar la informació i el pòdcast en altres idiomes, a WordPress Podcast .cat.

Una abraçada, i fins al pròxim programa.

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *