L’eina per la creació de llocs WordPress, WordPress Playground, ha llançat un gestor que permet tenir diverses instàncies alhora.
Recorda que pots escoltar aquest programa des de Pocket Casts, Spotify, i Apple Podcasts o subscriure’t al feed directament.
Transcripció del programa
Hola, soc en Josep Morán i estàs escoltant WordPress Podcast, al resum de notícies de la Comunitat WordPress.
En aquest programa trobaràs la informació del 23 al 29 de setembre del 2024.
S’estan preparant els últims ajustos de Gutenberg amb la mirada posada en la pròxima versió major de WordPress.
El mode Zoom Out ja està fora del nivell d’experimentació i està disponible per a tots els usuaris, i això permet crear patrons a un nivell més granular.
També s’han corregit alguns elements de la interfície, com el botó de publicar, o que els noms personalitzats de blocs s’apliquin a tots els llocs on correspon.
A més, es podrà deshabilitar el mode de selecció de patrons en crear una pàgina nova, i els números de telèfon s’enllaçaran automàticament amb el prefix “tel”.
Un element interessant és que en el bloc d’Imatge es podran arrossegar i deixar anar diverses imatges, convertint-lo automàticament en un bloc de Galeria.
S’han publicat oficialment dia i hora dels paquets corresponents per a cada llançament de WordPress 6.7.
La primera versió beta es llançarà l’1 d’octubre, la primera versió candidata el 22 d’octubre, la congelació de codi serà l’11 de novembre i, un dia després, el 12 de novembre, al voltant de les 18:00 hores, tindrem el paquet definitiu per descarregar.
L’equip de Core ha fet un resum de les reunions que van tenir els “Core Committers” a la taula de Core a la WordCamp US, en la qual es va destacar la importància de permetre que els nous col·laboradors es connectin amb els més experimentats.
També es va discutir sobre les millors pràctiques per realitzar còmits i es va fomentar que cada col·laborador comparteixi la seva configuració personal en blocs per millorar la documentació sobre el procés de contribució.
A més, es va abordar com sol·licitar retroalimentació de manera adequada dins de la comunitat, suggerint que els blocs personals s’utilitzin per validar idees, mentre que el bloc oficial de WordPress es reservi per a comunicacions més formals.
D’altra banda, la millora del bloc Query Loop a l’editor de WordPress busca fer-lo més intuïtiu amb configuracions predeterminades intel·ligents.
Ara hereta automàticament les consultes del context de la pàgina, simplificant el seu ús en mostrar les publicacions sense configuracions addicionals.
També s’han agrupat opcions de filtratge i personalització per facilitar l’ús de consultes personalitzades, incloses publicacions per autor o format. Aquestes millores estaran disponibles a WordPress 6.7.
L’equip de Performance porta una proposta que planteja la creació d’un canal privat a Slack (#performance-hosting) que connecti l’equip de rendiment de WordPress amb representants d’empreses d’allotjament.
Aquest espai permetria compartir dades i provar millores en el rendiment de llocs en temps real, amb un cicle de retroalimentació ràpida.
La idea sorgeix a partir de la col·laboració exitosa al canal #security-hosting. Encara que alguns suggereixen que la col·laboració sigui pública, altres veuen la necessitat d’un canal privat per discutir temes delicats relacionats amb el rendiment.
Al Blog de Desenvolupadors s’ha publicat una entrada sobre com aprofitar les noves Vistes de Dades per muntar un sistema que permeti pujar imatges a la Mèdia, treballant amb React i els components corresponents.
L’exemple, molt detallat, explica com mostrar una llista d’imatges d’un altre proveïdor i un botó que permeti integrar aquestes imatges a la Mèdia pròpia del lloc.
L’equip de Playground ha afegit una funcionalitat al sistema que permet gestionar diverses instàncies alhora, amb diferents configuracions.
Fins ara, quan entraves al lloc, es generava una nova instal·lació o podies recuperar-ne una d’anterior si havies exportat les dades. Amb aquesta nova configuració, mitjançant el Playground Manager, es poden crear instàncies estables i instàncies temporals.
L’equip de Temes informa que ja hi ha 49 contribuïdors en el nou tema Twenty Twenty-Five, que vindrà de sèrie amb WordPress 6.7, i que no només es busquen contribucions en la creació pròpia del tema, sinó també per ajudar amb la creació de blocs, patrons o elements de disseny.
L’equip de Disseny ha presentat les seves propostes quinzenals amb el redisseny del pòdcast The WordPress Briefing, o el canvi de l’accés de “Log In” al menú secundari a WordPress.org. També s’està millorant la manera en què s’indica als usuaris que poden arrossegar un element a una zona determinada, per exemple quan es puja una imatge o una font, deixant molt més clar en quin lloc es pot deixar anar. Ombres i controls són dos elements que també canviaran a WordPress 6.7.
L’equip d’Accessibilitat segueix treballant en els últims detalls sobre WordPress 6.7 i avança en la millora de la interfície dels Block Bindings, en el Design System, en alguns elements de la interfície general com el botó de Guardar i Publicar, el mode de selecció de patrons i diversos elements relacionats amb la vista de zoom.
Després de la finalització de la WordCamp US 2024 arriben algunes dades, com la participació de 400 persones contribuint en 25 equips i projectes, tots molt focalitzats en el llançament de WordPress 6.7.
També es va incloure un “showcase”, amb una sèrie de presentacions de projectes i empreses que utilitzen WordPress, com Disney Experiences, The New York Post, CNN o Amnistia Internacional.
La WordCamp US 2025 es tornarà a realitzar a Portland (Oregon) del 26 al 29 d’agost de 2025.
I, per acabar, aquest pòdcast es distribueix amb llicència Creative Commons com una versió derivada del WordPress Pódcast en espanyol; tens tots els enllaços per ampliar la informació i el pòdcast en altres idiomes, a WordPress Podcast .cat. Una abraçada, i fins al pròxim programa.
Deixa un comentari