Comença la Segona edició del Programa de Tutoritzacions de la Comunitat WordPress, amb algunes novetats i, sobretot, moltes més persones participant.
Recorda que pots escoltar aquest programa des de Pocket Casts, Spotify, i Apple Podcasts o subscriure’t al feed directament.
Transcripció del programa
Hola, soc en Josep Morán i estàs escoltant WordPress Pòdcast, al resum de notícies de la Comunitat WordPress.
En aquest programa trobaràs la informació del 8 al 14 de gener del 2024.
A principis de 2023 es va plantejar un programa, pilot a la Comunitat WordPress centrat a tutoritzar persones per millorar el flux d’arribada a la Comunitat i, posteriorment, la seva implicació i continuïtat.
El Mentorship Program va començar de manera modesta, amb pocs tutors i alumnes, amb prou feina arribaven a una vintena. I cal dir que va ser un èxit absolut. Molts dels que van participar, tant com a professors com a alumnes, continuaran, i fins i tot hi ha la possibilitat que aquests alumnes es converteixin en potencials tutors.
El Programa de Tutoritzacions és, com el seu nom indica, una forma en què persones que ja tenen una experiència important al voltant de WordPress en general, o d’algun tema concret, puguin ajudar a la formació de persones noves, tant aquells que no tenen cap coneixement i volen formar part del voluntariat, com aquells que han picat la porta una mica, però no acaben de veure quin és el següent pas o com implicar-se més.
I ara comença aquesta segona edició que vindrà de la mà del llançament de WordPress 6.5.
Qui pot aplicar? Doncs tant tutors com alumnes, perquè aquesta vegada la selecció s’amplia.
Si ja contribueixes al projecte, vols aprendre i millorar en una àrea concreta, o si mai has contribuït i vols fer-ho, només necessites tenir un compte de WordPress.org i disposar d’algun element a la teva activitat, fàcilment abastable fent un curs, traduint o pujant una fotografia. Si compleixes aquests requisits mínims, pots omplir el formulari i aplicar.
Tot i que el projecte està planificat completament en anglès, és probable que per a alguns idiomes hi hagi tutors que et puguin guiar. En qualsevol cas, l’idioma no hauria de ser un element bloquejant.
Si vols formar part del professorat, també pots fer-ho. Si ets d’aquells que contribueix activament, ja porta un temps i té una o dues hores setmanals per ajudar a fer que una persona entri a la Comunitat, ara és la teva oportunitat!, fins i tot, si no vols estar en el sistema general, però tens un projecte concret per a aquestes setmanes, també pots implicar-te.
Encara que ja existeix un gran grup de persones que formen part del professorat, pots aplicar per estar en aquesta nova edició com a tutor omplint el formulari.
Els formularis s’obren el 12 de gener i estaran disponibles fins al 7 de febrer. El programa començarà a funcionar el 19 de febrer i estarà actiu fins al 29 de març.
Tot i que aquesta no és l’única novetat. Com ja es va anunciar al State of the Word, però ara, ja de forma oficial, el projecte d’Alliberació de Dades.
La idea darrere d’aquest projecte és que WordPress sigui capaç d’importar i exportar les seves dades pràcticament des de qualsevol plataforma. Sí, ja teníem el WordPress Importer i tenim el format d’exportació de dades de WordPress.
Cadascuna d’aquestes guies tindrà el seu propi espai amb el programari, documentació, repositori de GitHub i fòrums, realitzarà una revisió ràpida, en qüestió d’hores.
I una cosa que afecta la Fase 3 de Gutenberg és la col·laboració en temps real dins de l’Editor. Per això s’ha contactat amb agències de primer nivell, tot i que la resposta ha estat bastant reduïda.
Entre altres coses a destacar està que la col·laboració no és un focus actualment per a les grans empreses, que no significa que no ho sigui per altres, i es planteja que en general és alguna cosa que passarà fora de WordPress.
El que sí que té molt recorregut de millora són les revisions, que requereixen molt més treball, principalment per poder funcionar sense problemes en la Fase 4.
L’equip de Performance està treballant ja en la integració, possiblement per a WordPress 6.5, del sistema de cau de les traduccions, i de la possibilitat de donar suport al format AVIF, probablement primer amb un mòdul o extensió externa.
L’equip de Test ha obert la possibilitat de començar a revisar WordPress 6.5, abans del llançament de la primera versió beta.
Hi ha quatre elements en els quals s’ha de posar focus:
- Les Vistes de Dades de l’Editor del Lloc
- La Sobreescriptura de Patrons
- Unes revisions de canvis més robustes
- I la Biblioteca de Fonts
L’equip d’Accessibilitat ja s’ha posat en marxa amb les novetats que vindran a WordPress 6.5, com les Vistes de Dades, la Biblioteca de Fonts, la Paleta de Comandaments, Navegació o Patrons. La majoria d’aquests venen per l’alta prioritat de les últimes versions de Gutenberg.
L’equip de Màrqueting ha obert una proposta de procediment de revisió dels llocs WordPress que apareixen al Showcase.
El procés de revisió actual és força manual, i pràcticament la meitat dels llocs que arriben s’han de descartar per tenir errors bàsics, com simplement que no carreguen, no tenen contingut o no són llocs WordPress, a més de tenir defectes com baixa qualitat en les imatges o un excés d’anuncis.
La resta es van passant a una fulla on queden per a una revisió i aprovació, i aquest procediment que ha de continuar és el que es planteja per a una millor revisió.
L’equip de Comunitat ha anunciat els cinc nous patrocinadors globals de nivell or per a 2024 que inclouen a Automattic, Bluehost, GoDaddy, Woo i WPBeginner.
Mentrestant, BuddyPress continua avançant en el seu treball i preparant una versió menor per corregir alguns errors, tot i que el seu focus ja està posat en la pròxima versió, que serà la 14.
Aquesta versió serà per a WordPress 6.1 i superior, i tindrà com a focus la compatibilitat màxima amb els temes de blocs i crear més funcionalitats en mode d’extensions.
I, finalment, la WordCamp US ja està a l’agenda amb una gran novetat: tindrà dos dies de Contributor Day. D’aquesta manera, a Portland, Oregon, els dies 17 i 18 de setembre seran els Contributor Day, i els dies 19 i 20 seran els dies amb programa.
I, per acabar, aquest pòdcast es distribueix amb llicència EUPL; tens tots els enllaços per ampliar la informació, a WordPress Pòdcast .cat o seguir el contingut, també, en espanyol, anglès i francès.
Una abraçada, i fins al pròxim programa.
Deixa un comentari