La segona versió del Contributor Handbook ja està disponible amb el focus posat en ampliar la diversitat de la comunitat.
Recorda que pots escoltar aquest programa des de Pocket Casts, Spotify, i Apple Podcasts o subscriure’t al feed directament.
Transcripció del programa
Hola, soc en Josep Morán i estàs escoltant WordPress Pòdcast, al resum de notícies de la Comunitat WordPress.
En aquest programa trobaràs la informació del 27 de maig al 2 de juny del 2024
Contribuir a la Comunitat WordPress sempre és l’objectiu més gran de tots els que la conformen, i per això és important destacar la versió 2 del Manual del Contribuïdor de WordPress, un testimoni del treball i gran dedicació d’innombrables persones que han invertit el seu temps per millorar la documentació.
El manual no només facilita la integració de nous col·laboradors, sinó que també emfatitza la importància de la diversitat i la inclusió en l’ecosistema, reconeixent que el poder de WordPress rau en la diversitat dels seus participants.
Aquesta actualització del manual promou un entorn on tots, independentment del seu origen o nivell d’experiència, se sentin benvinguts i capacitats per contribuir. Així, la comunitat de WordPress no només es reforça tècnicament, sinó també culturalment, reflectint la riquesa i varietat dels seus usuaris globals.
El dimecres 5 de juny està prevista la sortida de WordPress 6.5.4, una versió que esmenarà la situació generada amb la dependència d’extensions.
Bàsicament, corregirà 3 tiquets que asseguren que quan s’instal·la una extensió, també es revisen les seves dependències, ho fa i continua funcionant l’activació per AJAX, podent gestionar les redireccions posteriors i que reverteix el pedaç que es va aplicar en WordPress 6.5.3.
L’equip de Temes ha començat la discussió sobre el futur Twenty Twenty-Five que hauria d’acompanyar a WordPress 6.7 al voltant de novembre.
Es planteja un procés més transparent i més ampli. Com a primer pas serà el de trobar dissenyadors que plantegin la idea, història, i acabar amb un full de ruta basada en experiències anteriors.
A la reunió inaugural de l’equip de Media Corps es van discutir els objectius, l’abast del projecte, i els criteris per seleccionar socis de mitjans. La fase inicial del projecte està centrada en investigació i abast i es completarà a finals de juny, per la qual cosa es crearà un canal de Slack dedicat i es documentarà el procés d’identificació de mitjans.
Sobre la selecció, s’ha destacat que s’escollirà un grup petit en aquesta primera fase, i que aquest grup cobrirà uns estàndards mínims de qualitat entre d’altres són: definir com a continguts precisos, clars, pertinents i sense errors gramaticals o de marca. Altres normes, ja més generals, són la precisió i la comprovació dels fets, l’objectivitat, el respecte en la conducta i la interacció amb les fonts, a més de la responsabilitat pública, com per exemple les correccions.
L’equip de Polyglots està ampliant els _.Translation Events, esdeveniments específics o generals, per exemple d’un Contributor Day, que tenen com a focus la traducció de continguts, i que, ara estan oberts a què els GTE de cada edició local de WordPress puguin crear-los.
La proposta per al procés de manteniment de contingut de Learn WordPress suggereix eliminar contingut no rellevant i centrar-se en les versions més recents.
Es planteja un procés de revisió semestral, establint un llindar del 5% per mantenir suport en contingut, que bàsicament significa enfocar-se en les dues versions més recents de WordPress. La proposta també inclou una revisió i triatge de contingut a GitHub per assegurar la rellevància i actualització constant.
L’equip de Comunitat ha tingut la seva reunió del Projecte de Tutories que ja planteja la tercera edició del programa. Es va acordar mantenir la durada de sis setmanes, però amb una setmana addicional per a introduccions i orientació. A més, es va destacar la necessitat de documentació clara per als tutors i es va proposar integrar als alumnes en múltiples equips per fomentar la col·laboració.
Es va explorar la idea de mentoria sota demanda, creant un grup de mentors disponibles per donar suport a nous contribuents en qualsevol moment. L’objectiu és proporcionar suport continu als nous contribuents, assegurant una integració fluida a la comunitat de WordPress.
En una altra línia de treball tenim els esdeveniments WordPress, que analitzant les dades des de 2016 fins ara, destaca una disminució en l’assistència de nous usuaris malgrat l’increment en el nombre d’esdeveniments.
Factors com el format uniforme dels esdeveniments, l’esgotament dels organitzadors i la dificultat per aconseguir patrocinadors són els problemes més destacats. A més, s’ha observat que les expectatives dels assistents han canviat, buscant un propòsit clar i formats d’esdeveniments més diversos.
Les estadístiques mostren una caiguda en la participació des de 2019, especialment accentuada durant i després de la pandèmia. Malgrat els esforços per innovar amb nous tipus d’esdeveniments, el retorn als nivells previs de participació ha estat lent. Se suggereixen canvis per atreure nous usuaris, com diversificar els esdeveniments i millorar el suport als organitzadors.
La setmana vinent se celebrarà a Torino, la WordCamp Europe 2024 que finalitzarà amb la presentació de Matt Mullenweg sobre l’estat de WordPress en el que va de 2024 i una ronda de preguntes i respostes.
Una de les novetats és que ja sabem quin procés s’ha seguit per a l’elecció de la ciutat que acollirà WordCamp Europe 2025. S’han presentat quatre ciutats de tres països diferents, Polònia, Espanya i Suïssa, per la qual cosa el pròxim mes de juny de 2025 serà en un d’aquests països.
I, per acabar, aquest pòdcast es distribueix amb llicència Creative Commons com una versió derivada de WordPress Pòdcast en espanyol.
Tens tots els enllaços per ampliar la informació, a WordPress Pòdcast .cat o seguir el contingut, també, en espanyol, anglès francès alemany i esperanto.
Una abraçada, i fins al pròxim programa.
Deixa un comentari