La sortida de Josepha Haden com a directora executiva del projecte WordPress ha donat pas a l’arribada de Mary hubbard, torna a Automattic després del seu pas per la xarxa social TikTok.
Recorda que pots escoltar aquest programa des de Pocket Casts, Spotify, i Apple Podcasts o subscriure’t al feed directament.
Transcripció del programa
Hola, soc en Josep Morán i estàs escoltant WordPress Pòdcast, al resum de notícies de la Comunitat WordPress.
En aquest programa trobaràs la informació del 7 al 13 de octubre del 2024.
Amb un breu missatge al lloc oficial de WordPress, es va fer la presentació de Mary hubbard. Començarà com a nova directora executiva de WordPress.org el 21 d’octubre.
Anteriorment, va treballar a Automattic de 2020 a 2023 com a directora general de marketplace i directora d’experiència i producte per a WordPress.com.
Segons Matt Mullenweg, en una consulta sobre si la seva feina tindrà les mateixes característiques que cobria Josepha Haden, la seva resposta ha estat que “l’abast serà molt més gran, ja que Mary aporta molts talents a l’ecosistema”.
Una altra de les novetats és que Jason Bahl ha anunciat que WPGraphQL es convertirà en un complement canònic de WordPress, després d’unir-se a Automattic havent-hi passat els darrers tres anys i mig a WP Engine.
En convertir-se en un projecte canònic, com WP-CLI, Gutenberg o la REST API, WPGraphQL rebrà el suport d’Automattic.
Els complements canònics seran desenvolupats per la comunitat, amb múltiples desenvolupadors, no només una persona, i abordaran algunes de les funcionalitats més sol·licitades.
Aquests complements estan sota la llicència GPL, disponibles al repositori de WordPress.org, i es desenvolupen en col·laboració amb el nucli de WordPress.
Tot i que oficialment no s’ha anunciat, des del passat dimecres és necessari acceptar un missatge a la pantalla d’accés o registre de WordPress.org que diu el següent: “No estic afiliat a WP Engine de cap manera, ni financera ni d’un altre tipus”.
Al compte de la xarxa social X, el mateix compte de WordPress suggeria que si tens dubtes sobre si estàs afiliat a WP Engine o no, et posis en contacte amb ells.
Al Slack de la comunitat, Colin Stewart, col·laborador al nucli de WordPress, preguntava alguns dubtes a Matt Mullenweg sobre la nova casella. Matt va respondre que això forma part del bloqueig a WP Engine i que la denúncia de l’empresa ha posat tots els participants de WordPress.org en la possibilitat de necessitar representació legal.
Tot i l’enrenou actual, ja tenim WordPress 6.7 beta 2, amb 18 canvis a l’editor i 28 canvis respecte a la beta 1 del nucli.
També s’ha llançat Gutenberg 19.4, que aplica alguns canvis a l’edició anterior i llança de forma pública les API de l’editor per a les Block Bindings.
En els modes d’editar i seleccionar, s’han canviat el seu nom per Mode d’Escriptura i Mode de Disseny, pensats perquè en el mode escriptura només apareguin a la barra lateral els elements corresponents, i en el mode disseny, els que afecten colors, mides i altres elements visuals.
L’equip de Core proposa fer que els tiquets de proves unitàries siguin més fàcils d’identificar.
Se suggereix utilitzar etiquetes específiques per distingir aquests tiquets d’altres problemes de desenvolupament general. Aquesta millora facilitaria la contribució, ja que els contribuïdors podrien centrar-se millor en les proves unitàries i la seva resolució.
La proposta busca millorar l’organització i l’eficiència del sistema de seguiment de tiquets de WordPress, ajudant la comunitat a trobar, gestionar i resoldre aquests problemes més fàcilment.
També s’han presentat les novetats pel que fa a la gestió de tipografies a WordPress 6.7.
Ara es podran modificar els preajustos proporcionats per un tema o crear les teves pròpies opcions personalitzades. Una característica clau és la capacitat d’alternar la tipografia fluida, que permet l’escalat de fonts responsives.
L’equip de Hosting ha presentat un nou projecte per provar els perfils de Hosting de WordPress. Els perfils permeten als hosts compartir configuracions de servidors optimitzades per a WordPress, millorant el rendiment i la compatibilitat.
L’equip busca comentaris de la comunitat per ajustar i perfeccionar aquestes proves, facilitant la col·laboració entre desenvolupadors i proveïdors de hosting per millorar l’experiència d’allotjament.
L’equip de Polyglots ha presentat una proposta d’ús de GlotPress per traduir contingut localitzat dins dels llocs Rosetta de WordPress.
La proposta explica com utilitzar GlotPress, proporcionant una guia pas a pas per als traductors, destacant com trobar projectes de traducció, com suggerir i validar traduccions, i l’ús de característiques com filtres i cadenes de traducció per gestionar la feina de traducció de manera més eficient.
L’equip de Comunitat ha publicat un resum del projecte de revisió i resultats del programa WordPress Meetup Chapter, llançat entre juliol i setembre de 2024.
Dels 372 grups inactius, se’n van reactivar 216 (58%) i se’n van tancar 156 (42%). El programa va ajudar a augmentar l’activitat dels Meetups, passant del 51% al 69% de grups actius. També es va destacar l’estalvi de 4700 dòlars en subscripcions a Meetup.com en haver eliminat aquests grups de les comunitats locals, i es planeja que el programa de reactivacions es dugui a terme dues vegades a l’any.
També tenim l’anunci de la tercera edició del Mentorship Program de WordPress, corresponent al quart trimestre de 2024, que destaca els esforços per atreure i donar suport a nous contribuïdors a la plataforma. Aquest programa ofereix tutoria a través de cohorts trimestrals per guiar els participants en el seu camí per contribuir a WordPress de manera significativa.
Els mentors que vulguin continuar contribuint dins de la comunitat, ajudaran els nous participants a entendre millor l’ecosistema, fomentant una col·laboració activa.
I, per acabar, aquest pòdcast es distribueix amb llicència Creative Commons com una versió derivada del WordPress Pódcast en espanyol; tens tots els enllaços per ampliar la informació i el pòdcast en altres idiomes, a WordPress Podcast .cat.
Una abraçada, i fins al pròxim programa.
Deixa un comentari