18. Fitxers de traducció

·

Amb l’arribada de WordPress 6.5 també arriba el nou format de fitxers de traducció en PHP.

Recorda que pots escoltar aquest programa des de Pocket Casts, Spotify, i Apple Podcasts o subscriure’t al feed directament.

Transcripció del programa

Hola, soc en Josep Morán i estàs escoltant WordPress Pòdcast, al resum de notícies de la Comunitat WordPress.

En aquest programa trobaràs la informació del 26 de febrer al 3 de març del 2024.

Tot i que WordPress 6.5 encara està en camí, el treball en altres parts del projecte continua, com ara en l’extensió de Gutenberg, on es continuen afegint experiments.

Amb Gutenberg 17.8, que ja no inclou elements a la nova versió de WordPress, ja podem veure les primeres iteracions d’alguns components com el mode graella, que ens donarà accés a definir les mides dels blocs contenidors, o la mida d’aquests, permetent, per exemple, dir-li a un bloc que ocupi N files i N columnes de la graella.

Un altre dels experiments és la possibilitat d’exportar de forma massiva els patrons, la qual cosa generarà un fitxer ZIP amb tots ells.

Alguns altres detalls inclouen la possibilitat de disposar d’una paginació de la Biblioteca de Fonts i millores de rendiment.

I, seguint amb la línia de conèixer elements de WordPress 6.5, encara que ja sabíem que s’havia integrat el Performant Translations en aquesta versió, i que WP-CLI 2.10 inclou certs canvis, és ara quan es presenta oficialment el llançament d’un nou tipus de fitxer de traduccions.

Fins ara, els formats més habituals de traduccions d’una extensió i, en general, de tot el sistema eren els PO i MO. Amb el llançament dels L10N.PHP, tindrem uns fitxers PHP que guardin en una matriu les cadenes de traducció.

Aquest format permet, entre altres coses, poder ser memòria cau directament des de PHP sense haver de processar-lo, i entre les millores està el procés de llegir tots els formats antics i convertir-los en els nous, molt més manejables.

Aquest sistema, a més, obre el camí a què el projecte Preferred Languages es faci camí per aparèixer en pròximes versions del nucli, permetent tenir diversos idiomes prioritzats al lloc.

I l’Outreach Group ja s’obre camí entre els repositoris de GitHub permetent que qualsevol projecte que necessiti ajuda general o d’interconnexió amb altres projectes ho faci a través de l’usuari @outreach. En general, es demana que la crida a aquest equip es faci en la fase de proves per aconseguir detectar possibles millores i incompatibilitats abans de ser llançat.

Al Blog de Desenvolupadors s’ha llançat una entrada explicant com es podran crear megamenús gràcies a WordPress 6.5 i algunes de les funcionalitats que inclou.

Això serà possible amb la unió de dos elements: les millores en el bloc de navegació i la incorporació de la Interactivity API.

El manual explica pas a pas quins elements cal actualitzar, com configurar el frontal i com incloure interaccions.

L’equip de Test ha preparat una taula de treball per al Contributor Day de la WordCamp Àsia molt focalitzat en la revisió de WordPress 6.5, just amb l’arribada de la primera versió candidata.

El focus de les últimes revisions està en les millores de rendiment de les traduccions amb PHP, les dependències d’extensions, el compliment de les regles d’accessibilitat, el suport de AVIF i la càrrega de mòduls JavaScript en temes clàssics.

L’equip de Disseny integrarà una millora en el bloc de Social, que detectarà automàticament l’URL i generarà el bloc corresponent. D’aquesta manera, si comences un URL amb twitter.com, automàticament se seleccionarà el bloc social de X.

Un altre element que podria iterar és el panell d’inspecció, que portaria tots els continguts al panell de detall d’una manera molt més adequada. D’aquesta manera, quan se seleccioni una pàgina, plantilla o similar, en el menú lateral veurem d’una manera molt més integrada i visual la informació.

L’equip de Documentació ha plantejat que, en el HelpHub, les pàgines de documentació incloguin una etiqueta que indiqui que és documentació per a persones no tècniques, ja que aquesta està en el DevHub.

A més, s’hauria de començar a fer de forma semblant per a la documentació del Playground, separant el que és la documentació per a usuaris de la que és per a desenvolupadors.

Encara que fa unes setmanes es va anunciar el pilot del projecte de GatherPress, l’equip de Polyglots ha llançat el seu prototip de creació d’esdeveniments dins del lloc de Traduccions i integrat amb GlotPress. La idea és que aquest panell permeti crear un esdeveniment i que, si el segueixes, se sincronitzin les estadístiques de traduccions durant aquest esdeveniment de forma separada.

I, per acabar, aquest pòdcast es distribueix amb llicència Creative Commons com una versió derivada de WordPress Pòdcast en espanyol.

Tens tots els enllaços per ampliar la informació, a WordPress Pòdcast .cat o seguir el contingut, també, en espanyol, anglès i francès.

Una abraçada, i fins al pròxim programa.

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *