44. Afegir plantilles des de les extensions

·

Recorda que pots escoltar aquest programa des de Pocket Casts, Spotify, i Apple Podcasts o subscriure’t al feed directament.

Transcripció del programa

Hola, soc en Josep Morán i estàs escoltant WordPress Pòdcast, al resum de notícies de la Comunitat WordPress.

En aquest programa trobaràs la informació del 26 d’agost a l’1 de setembre del 2024.

Amb el llançament de l’extensió experimental Gutenberg 19.1 s’inclourà una de les funcionalitats que s’ha estat esperant durant molt de temps: l’API que permet incloure plantilles des d’una extensió.

El sistema és força senzill d’utilitzar, ja que amb una funció podem afegir el títol i la descripció de la plantilla i, posteriorment, registrar el contingut.

Tot i que potser aquesta no és la manera… diguem que més curosa… de mantenir codi HTML dins de codi PHP. Per aquesta raó, s’ha creat un sistema que permet pujar les plantilles com si fossin arxius HTML o PHP, i que l’extensió llegeixi aquests continguts directament des d’un fitxer, un sistema similar al que fan els temes a WordPress.

Una de les formes de provar aquest sistema és relacionant un Custom Post Type amb una plantilla, de manera que es puguin vincular i mostrar fàcilment les dades d’uns continguts amb les d’un format.

En una entrada s’explica amb detall i codi com registrar plantilles des d’una extensió a WordPress 6.7, així que si vols començar a fer proves per a la següent versió major de WordPress, el moment ja ha arribat.

Al Bloc de Desenvolupadors també s’ha publicat una entrada en què s’explica com fer que una extensió interactuï amb els elements de les Vistes de Dades, que actualment utilitzen algunes pantalles com les de Pàgines, Plantilles o Patrons.

L’equip de Disseny ha presentat algunes propostes per a funcionalitats que estan pendents de desenvolupar o llançar, com una nova pantalla general on veure totes les tipografies del tema, o controls d’ajust de text en general.

També s’està començant a treballar en els pseudoestats, com active, hover o focus, que permetin veure’s al Llibre d’Estils.

Ara que l’equip de Formació ha llançat la nova versió de Learn WordPress, el següent pas és atreure més estudiants o curiosos que vulguin aprendre.

Per això, es proposen diverses activitats per promoure aquest recurs, com iniciatives de màrqueting, major presència a WordCamp i la creació de tallers i esdeveniments basats en el contingut del lloc.

A més, se suggereixen estratègies com la distribució de materials promocionals i la col·laboració amb escoles, empreses i comunitats per integrar els continguts en els seus programes formatius.

El pròxim 4 de setembre està previst el llançament de BuddyPress 14.1 amb dues correccions i una millora.

Tot i això, el pas important arribarà amb la versió 15.0, que podria incloure funcionalitats com la versió 2 de l’API REST, importar i exportar les dades de l’usuari, una nova pàgina de notícies, una reorganització de les notificacions, i adaptar la versió tant a PHP 7.0 com a WordPress 6.4 com a mínim.

I ja tenim la data del State of the Word 2024, que sabíem que seria a Tòquio a finals d’any.
La data final és el 16 de desembre a les 09:00 UTC, i es retransmetrà en directe per YouTube des del Tòquio Node Hall amb capacitat per a una mica més de 300 persones.

I, per acabar, aquest pòdcast es distribueix amb llicència Creative Commons com una versió derivada del WordPress Pódcast en espanyol; tens tots els enllaços per ampliar la informació i el pòdcast en altres idiomes, a WordPress Podcast .cat.

Una abraçada, i fins al pròxim programa.

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *