Des del 2020, la implementació d’una API que ajudi al consentiment de cookies i altres elements de privacitat està en l’aire. Ara es reprèn aquest front obert i pendent.
Recorda que pots escoltar aquest programa des de Pocket Casts, Spotify, i Apple Podcasts o subscriure’t al feed directament.
Transcripció del programa
Hola, soc en Josep Morán i estàs escoltant WordPress Pòdcast, al resum de notícies de la Comunitat WordPress.
En aquest programa trobaràs la informació del 2 al 8 de decembre del 2024.
La WP Consent API va ser anunciada com una eina per ajudar els llocs web a gestionar de manera més eficient els consentiments dels usuaris, especialment en el context de la llei de protecció de dades i la famosa GDPR. Però, realment és la solució que necessita la comunitat?
Tot i que inicialment es va pensar com una resposta als desafiaments de privacitat que enfronten els propietaris de llocs web, hi ha dubtes sobre si la WP Consent API realment aporta alguna cosa nova o si, al contrari, podria generar més complicacions.
A la pràctica, la solució podria no ser tan flexible com s’esperava.
Alguns argumenten que les necessitats específiques de cada lloc web no sempre s’ajusten a una única manera de gestionar el consentiment, cosa que porta a una manca de personalització en l’experiència de l’usuari.
D’altra banda, no podem oblidar que la privacitat i el consentiment són temes de creixent rellevància. Els usuaris exigeixen més transparència, i els reguladors pressionen perquè s’adoptin millors pràctiques.
En aquest sentit, si WordPress ha d’integrar una API de consentiments, ha de ser alguna cosa que ajudi, simplifiqui i, sobretot, no entorpeixi la flexibilitat que sempre ha caracteritzat WordPress.
Després del llançament de WordPress 6.7 arriba el moment de la retrospectiva, i fins al pròxim 13 de gener estarà disponible el formulari per deixar feedback relacionat amb aquest llançament.
Al Blog de Desenvolupadors s’ha publicat una entrada sobre els Temes Híbrids, que combinen el millor dels temes clàssics i els temes de blocs.
Aquests temes permeten incorporar funcionalitats modernes dels temes de blocs, com l’edició visual de plantilles i el control global d’estils, sense abandonar completament l’ús de PHP i els arxius tradicionals d’un tema clàssic.
L’equip de Playground ha plantejat un Blueprint Block Editor, amb el desenvolupament d’un editor de blocs visual que facilita la creació de les plantilles de configuració a WordPress Playground.
Els blueprints requereixen coneixements avançats de JSON, però ara, amb una nova interfície d’usuari, s’intenta simplificar el procés i fer-lo més accessible.
L’equip de Disseny continua treballant en petits canvis, com ara que l’opció primària no estigui tan destacada al menú d’aparença, o la implementació d’un mode fosc per a Openverse.
L’equip de Formació ha presentat una proposta per millorar el compromís dels usuaris als cursos de Learning dividint-los en segments més curts.
Actualment, els cursos són llargs i molts usuaris els abandonen abans d’acabar-los.
En fragmentar el contingut en unitats més petites, es busca reduir la fatiga d’aprenentatge i permetre que els participants avancin a un ritme més manejable, aconseguint sensacions d’assoliment més freqüents. Aquest canvi podria fer que els cursos siguin més accessibles i augmentar les taxes de finalització, ja que els usuaris se sentirien més motivats a completar-los.
I, per acabar, aquest pòdcast es distribueix amb llicència Creative Commons com una versió derivada del WordPress Pódcast en espanyol; tens tots els enllaços per ampliar la informació i el pòdcast en altres idiomes, a WordPress Podcast .cat. Una abraçada, i fins al pròxim programa.
Deixa un comentari