49. WordPress 6.7 beta 1

·

L’esperat llançament de WordPress 6.7, que inclourà el tema Twenty Twenty-Five, continua veient-se afectat per la forta disputa entre Automattic i WP Engine.

Recorda que pots escoltar aquest programa des de Pocket Casts, Spotify, i Apple Podcasts o subscriure’t al feed directament.

Transcripció del programa

Hola, soc en Josep Morán i estàs escoltant WordPress Pòdcast, al resum de notícies de la Comunitat WordPress.

En aquest programa trobaràs la informació del 30 de setembre al 6 d’octubre del 2024.

Abans que arribi la calma, la tempesta encara dura. L’1 d’octubre, dia del darrer episodi del conflicte entre Automattic i WP Engine, han passat bàsicament dues coses.

La primera és que WP Engine ha enviat una proposta formal de denúncia als jutjats de Califòrnia, amb una sèrie d’informacions sobre tot el que està passant, segons el seu punt de vista.

La segona, arriba en aquest cas des del costat d’Automattic, i té a veure amb els seus treballadors. Cal recordar que gran part de la directiva i persones clau de la comunitat de WordPress.org són treballadors d’Automattic realitzant tasques de contribució.

159 persones (un 8,9% dels treballadors) han acceptat el paquet de sortida que s’ha ofert i que, entre altres coses, impedeix que puguin tornar a treballar per a Automattic. Algunes persones clau en la direcció d’Automattic ja han anunciat la seva sortida. Les més destacades són la Josepha Haden o la Naoko Takano, entre d’altres.

Això no només està afectant persones d’Automattic, sinó també persones clau d’alguns equips que ja estan deixant el projecte o es plantegen fer-ho, ja que a finals de cada any arriben les votacions dels nous representants d’equip, on alguns ja estan preparant l’elecció.

Ja tenim disponible per a provar, encara no en producció, WordPress 6.7 beta 1, la primera versió d’aquesta nova branca que inclou la majoria de funcionalitats que s’han anat proposant els últims mesos.

El més destacat d’aquesta versió és:

  • el tema Twenty Twenty-Five,
  • el Zoom Out per crear i editar patrons,
  • les millores de Mitjans, amb suport a imatges HEIC,
  • moltes millores en diversos blocs,
  • la nova API que permet ampliar la funcionalitat de la previsualització,
  • totes les millores de les noves Vistes de Dades,
  • la gestió directa dels Block Bindings,
  • millores i simplificació del bloc de Query Loop,
  • més control sobre les mides de les fonts,
  • el canvi en la gestió del Meta Boxes,
  • i l’API de registre de plantilles.

Tot i que aquests són els elements més destacats, s’espera que en els pròxims dies comenci a aparèixer la llista de detalls de cadascuna d’aquestes funcionalitats i de moltes altres més.

L’equip de Test ha preparat una entrada en la qual ens dona una llista de tots els elements a provar a WordPress 6.7 beta 1 i versions de prova següents. Les àrees clau de prova inclouen: el nou tema per defecte “Twenty Twenty-Five”, millores en vistes de dades, refinament del bloc de bucle de consulta, noves eines de disseny, millores en la gestió de mitjans com el suport per a imatges HEIC i automides per a imatges amb càrrega diferida, i compatibilitat amb PHP 8. S’anima els usuaris a provar en diferents entorns, com llocs locals, entorns de prova i utilitzant WP-CLI.

L’equip de Plugins ha anunciat que des de l’1 d’octubre, WordPress.org exigeix que els desenvolupadors d’extensions activin l’autenticació de dos factors (2FA) per enviar noves extensions.

A més, totes les extensions hauran de passar per una verificació automàtica amb “Plugin Check”, que revisa problemes comuns com versions mal configurades o dominis de text incorrectes abans de ser revisats manualment. Aquestes mesures busquen millorar la seguretat i reduir el temps de revisió de noves extensions al directori.

L’equip de Formació està preparant un camí de formació relacionat amb el disseny.

El Designer Learning Pathway ara requereix la creació de contingut per a la redacció de guions, la gravació de veu, l’edició de vídeo, la creació de contingut pròpia i la seva revisió posterior.

I, per acabar, aquest pòdcast es distribueix amb llicència Creative Commons com una versió derivada del WordPress Pódcast en espanyol; tens tots els enllaços per ampliar la informació i el pòdcast en altres idiomes, a WordPress Podcast .cat.

Una abraçada, i fins al pròxim programa.

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *